KRUPICOVÉ FLAMERI:

 500 ml mléka

120 g dět. krupice

1 van. cukr

1 lžíce másla

cukr dle chuti 

 pol. lžíce van. pudinku

Ve vodní lázni uvaříme hustější kaši. Necháme provařit. Van. pudink rozmícháme v trošce mléka a nalijeme do kaše. Necháme ještě probublat, přidáme cukry a máslo a nalijeme do misek vypláchnutých studenou vodou. Necháme v lednici ztuhnout a pak vyklopíme na talířek a zdobíme, čím chceme. Můžeme rozmixovat jahody s cukrem, sirupem, čokoládovou polevou atd. Dobrou chuť :-). 

Grenadýrský pochod

 brambory, kolínka, slanina, cibule, vejce, troška mléka, sůl, olej

Kolínka uvaříme dle návodu. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Na pánvi osmažíme cibuli a rozpustíme slaninu. Brambory oloupeme a přes mřížku nakrájíme, jako na salát. Dáme do pekáče, přidáme uvařená kolínka, osmaženou cibuli se slaninou, osolíme a promícháme. Dáme do předem rozehřáté trouby tak na 10 minut. Vejce si rozmícháme s troškou mléka a solí a můžeme nalít na směs v pekáči. Pomalu necháme zapéct. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť ;-)

 

Zapečený toust se zeleninou a se sýrem